2-E Sınıfımız E-TWİNNİG MİNİ MİNİ DİJİFEST PROJESİNDE

Mini Mini Dijifest Projesi hakkında

Günümüzde enerji kaynakları hızla tükenmektedir. Elektrik ve su tüketimi kaynaklarımıza zarar vermektedir. Gelecek nesillere sağlıklı yaşama imkanı sunmak için hem tasarruflu olmak hem de teknolojik araçları bilinçli kullanmak zorundayız. Öğrencilerimize teknolojik kazanımlara uygun olarak ,teknolojinin güvenli kullanımı konusunda etkinlikler yaptırarak bilinçlenmelerini sağlayacağız. Öğrencilerimiz yeni teknolojik ürünlerin nasıl olabileceği ve enerji tasarrufunu en yüksek seviyeye getirecek tasarımlar için hayal güçlerini kullanmalarını isteyeceğiz.

HEDEFLER

Konu üzerinde işbirliği içinde çalışmanın ve araştırma yapmanın tadını çıkarmak.

Öğrenme sürecinde öğrencilerin bağımsız çalışma ve girişkenliğini harekete geçirmek.

Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek.

Basit BİT araçları konusunu da temel becerileri ve deneyimleri kazanmak.

Diğer okullardaki arkadaşlarıyla etkileşimi sonucu olumlu deneyimler edinmek ve gelecekte farklı okullardan irtibat kuracağı kişilere karşı olumlu tutum kazanmak.

Teknolojinin yanlış kullanımını engellemek ve olumlu davranış kazandırmak.

ÇALIŞMA SÜRECI

Mart : Teknolojinin yararları ve zararları hakkında farkındalık oluşturmak.

Nisan : Teknolojik ürünleri tanımak ve yeni teknolojik ürünler tasarlamak.

Teknolojiyi bilinçli kullanan bireyler yetiştirmek.

Teknolojik tasarım çalışmalarından sergi yapmak.

Öğrencilerin işbirliği yardımlaşma paylaşma ve sorumluluk kazanmalarını sağlamak.

29.03.2022 197